Kan je Netflix of Videoland kijken zonder smart tv?

Author: Marina Stobbelaar-Vonk , internettexpert • Update: 01 Maart 2023

Je hebt geen Smart TV nodig om je favoriete series en films te kijken. Je kunt het aanbod van Netflix en Videoland namelijk streamen via je smartphone, laptop, XBOX of Playstation. Het is ook mogelijk om van deze streamingsdiensten gebruik te maken via je provider.

De meeste mensen kijken nog steeds het liefste series en films op het grote televisiescherm. Wil jij gebruikmaken van streamingsdiensten, maar heb je geen Smart TV? Ook dan is het mogelijk om te kijken via je televisie.

• Streamen via smartphone of laptop
  • Streamen via XBOX of Playstation
  • Streamen via HDMI
  • Streamingsdiensten gebruiken via internetprovider
Internet & TV Vergelijken

Voordelen van een Smart TV

Het voordeel van een Smart TV is dat de apps voor Netflix en Videoland staan voorgeprogrammeerd op je televisie. Je hoeft dan alleen nog maar in te loggen om op je televisie je favoriete films en series te bekijken. Een Smart TV is echter geen vereiste om gebruik te kunnen maken van streamingsdiensten.

Via je smartphone of laptop streamen

Je downloadt de app van Netflix, Videoland of een andere streamingsdienst eenvoudig op je smartphone of laptap. Door middel van een Chromecast kan je vervolgens de opnames streamen naar je televisie. Zo kun je films en series op een groot beeldscherm kijken. Als je Apple TV hebt kun je series en films zonder Chromecast naar je televisie streamen.

Via je XBOX of Playstation streamen

Heb je geen Smart TV, maar wel een XBOX of een Playstation? Dan kun je via dit device de app van je favoriete streamingsdienst downloaden en programma’s streamen naar je televisie.

Via je laptop met een HDMI-kabel

Het is ook mogelijk om je laptop door middel van een HDMI-kabel aan te sluiten op je televisie. Je kunt dan via de app op je laptop of de webbrowser de streamingsdienst gebruiken.

Streamingsdiensten via internet provider

Sommige providers bieden de mogelijkheid om streamingsdiensten te gebruiken via het televisiemenu. Je kunt dan via het menu inloggen op Netflix, Videoland of een andere streamingsdienst. Je kunt je via de provider abonneren op de streamingsdienst of je huidige inlogcodes gebruiken.

Providers met aanbod streamingsdiensten:

• KPN
  • XS4ALL
  • Budget Alles In 1
  • Oxxio
  • Ziggo