Welke streamingdiensten zijn er?

Welke streamingdiensten zijn er?

Author: Marina Stobbelaar-Vonk , internettexpert • Update: 01 Maart 2023

In Nederland kun je kiezen tussen acht verschillende streamingsdiensten die films en series aanbieden. Welke streamingsdiensten er voor jou beschikbaar zijn, is afhankelijk van jouw internet abonnement en provider.

Nederland kent een groot aantal streamingsdiensten. Niet alle streamingsdiensten zijn via iedere provider te ontvangen. Met de postcodecheck kun je eenvoudig zien welke internetabonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres en welke streamingsdiensten deze providers bieden. We hebben de verschillende streamingsdiensten voor jou op een rijtje gezet.

Internet Vergelijken

Videoland

Videoland

In 2010 introduceerde RTL de streamingsdienst Videoland. Op Videoland kun je bekende series vaak kijken voordat ze op televisie worden uitgezonden. Voorbeelden van bekende RTL-series die op Videoland zijn te bekijken zijn Expeditie Robinson en Nieuwe Buren. Ook de populaire serie The Handmaid’s Tale is op Videoland te bekijken. Het is mogelijk om met één abonnement op maximaal vier apparaten tegelijk naar Videoland te kijken.

HBO

HBO

Streamingsdienst HBO is exclusief te ontvangen via Ziggo. Via HBO kun je alle bekende HBO-series zoals Game of Thrones, Chernobyl en Band of Brothers kijken. Je vindt HBO bij Ziggo in het Movies & Series pakket. Als je kiest voor een telefoonabonnement van Vodafone in combinatie met een internetabonnement van Ziggo, ontvang je het Movies en Series pakket gratis.

Netflix

Netflix

De bekendste en meest gebruikte streamingsdienst van Nederland is met zo’n 3 miljoen abonnementen Netflix. Netflix biedt zowel bekende films en series als producten van eigen makelij, de zogenaamde Netflix Originals. Bekende Netflix series zijn Stranger Things en La Casa de Papel. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen die de beeldkwaliteit en het aantal apparaten per abonnement bepalen.

NPO Start Plus

NPO Start Plus

De streamingsdienst NPO Start Plus is een verlengde van het bekende Uitzending Gemist. Op NPO Start Plus kun je de programma’s die zijn uitgezonden op de NPO terugkijken. Zo kun je altijd bekende NPO-programma’s zoals Boer Zoekt Vrouw, Wie is de mol? en De Luizenmoeder terugkijken.

NLZiet

NLZiet

Met deze streamingsdienst kun je televisieprogramma’s die eerder zijn uitgezonden op de NPO, RTL, Net5, Veronica en SBS kijken. Je kunt programma’s tot een jaar terugkijken. Er zijn op NLZiet ook programma’s beschikbaar die nog niet op televisie zijn geweest, zoals afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden. De afleveringen worden pas later op televisie uitgezonden.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazone Prime Video is een geduchte concurrent voor Netflix, maar is in Nederland nog niet even populair. Net als Netflix biedt deze streamingsdienst zowel bestaande films als eigen producties, de Originals zoals The Man in the High Castle. Bekende films en series die je op Amazon Prime Video kunt kijken zijn bijvoorbeeld The Godfather en The Office.

Apple TV+

Apple TV+

Sinds vorig jaar is de streamingsdienst Apple TV+ actief in Nederland. Apple TV+ wil zich zowel richten op bestaande films als op eigen producties. Apple is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met sterren zoals Oprah Winfrey, Jennifer Aniston en Steven Spielberg.

Disney+

Disney+

Als één van de eerste landen kan Nederland beschikken over de streamingsdienst Disney+. Sinds de start zijn er geen films van Disney meer de bekijken via Netflix. Bovendien heeft Disney 21st Century Fox overgenomen waardoor alle oude en nieuwe films van deze maatschappij exclusief via Disney+ te bekijken zijn. Op die manier biedt Disney+ een breed aanbod van films en series, van oude tekenfilms zoals The Lion King tot de nieuwste Star Wars.