Zakelijk internet.

Betrouwbaar en snel.

Zakelijk
internet.

Zoek je het beste, snelste en betrouwbaarste zakelijk internet? Vergelijk dan hier zakelijk internet. Zo vind je snel de beste deal op jouw adres en overstappen is eenvoudig.

Internet en TV Vergelijken

Check direct de beste internet aanbiedingen op jouw adres.

Wat wil je vergelijken?: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Check de beste deals.

Wat wil je vergelijken?:
Postcode: Huisnr + toevoeging:
Author: Ties van Beusekom , internetexpert • Update: 01 Maart 2023

Waarom kiezen voor zakelijk internet?

Als je ondernemer bent mag je vaak kiezen. Neem ik een dienst particulier af of zakelijk? Zo is het ook met internet. Zo neem je bijvoorbeeld zakelijk internet thuis. Als je internet regelt voor je bedrijfspand, dan kies je sowieso voor zakelijk. In veel gevallen biedt zakelijk internet veel meer mogelijkheden. Los daarvan wil je natuurlijk altijd de beste deal. De hoogste snelheid en betrouwbaar internet voor de laagste prijs. Die vind je hier eenvoudig. Zakelijk internet vergelijken is hoe je de beste deal vindt. Of het iets voor jou is? Wij geven uitleg.

Kom ik aanmerking voor zakelijk internet?

Kies je voor zakelijk internet? Dan moet je een bedrijf vertegenwoordigen. Je eigen bedrijf, bijvoorbeeld. Het hoeft geen BV te zijn. Ook als zzp’er of eenmanszaak kun je zakelijk internet afsluiten. Doe je dat voor je thuisadres? Dan gebruik je jouw internet waarschijnlijk ook privé. Bij zakelijk internet is dat geen probleem. Dit mag je ook privé gebruiken. Voorwaarde is wel dat je bedrijf op je thuisadres staat ingeschreven. Zakelijk internet wordt alleen geleverd op een adres waar een bedrijf gevestigd is. Heeft jouw bedrijf een eigen pand? Dan sluit je zakelijk internet af voor dat pand.

Voordelen zakelijk internet

Voor zakelijke klanten gaan de meeste aanbieders net iets verder. Zo profiteer je vaak van snellere service. Klantenservice die 24 uur per dag bereikbaar is. Ook biedt zakelijk internet meer mogelijkheden. Je haalt hogere snelheden, bijvoorbeeld. De vraag is wel of je dat als particuliere klant nodig hebt. Particulier internet gaat tot snelheden van 1000 Mb/s. Via bijvoorbeeld glasvezel. Dat is voor kleine bedrijven aan huis ook meer dan voldoende. Kosten die je maakt voor zakelijk internet zijn ook zakelijke kosten. Die mag je in principe opvoeren in de boekhouding van je bedrijf. Let op! Dit geldt alleen voor het aandeel dat je daadwerkelijk zakelijk gebruikt.

Nadelen zakelijk internet

Zakelijk internet heeft niet alleen voordelen. Voor zakelijke contracten gelden andere voorwaarden. Zo is dat ook met internet. Dat verschil zit bijvoorbeeld in zaken als bedenktijd en opzegtermijn. Meestal zijn die bij zakelijke contracten minder gunstig. Ook betaal je voor zakelijk internet vaak iets meer. Dat komt ook omdat de service vaak beter is. Als die extra service jou goed uitkomt, is zakelijk internet waarschijnlijk iets voor jou.

Zakelijk glasvezel

Juist bedrijven willen snel internet. Héél snel internet. Glasvezel is daarvoor dé manier. Dat levert over het algemeen het snelste internet op. Daarom is zakelijk glasvezel voor steeds meer bedrijven beschikbaar. Als je internet vergelijkt via ons, zie je alleen aanbiedingen die op jouw adres van toepassing. Glasvezel internet aanbiedingen zie je alleen als dit ook op jouw adres beschikbaar is. Als je het zeker wil weten kun je ook een postcodecheck doen. Je ziet dan direct of zakelijk glasvezel op jouw adres al beschikbaar is. Het netwerk wordt in Nederland de komende jaren uitgebreid. Is zakelijk glasvezel nu nog niet beschikbaar voor jouw bedrijf? Dit verandert waarschijnlijk snel.

Zakelijk internet

Providers zakelijk internet

Niet alle provider bieden zakelijk internet. De twee grootste aanbieder zijn KPN en Ziggo. Zij bieden enkele overzichtelijke pakketten. Net als bij consumenten dus. Er zijn wel verschillen. KPN zakelijk internet is over het algemeen iets minder snel dan Ziggo zakelijk internet. Al betaal je daarvoor bij Ziggo ook iets meer.

KPN zakelijk internet
Zakelijk internet van KPN is over het algemeen heel degelijk. Je krijgt prima snelheid voor een prima prijs en vooral de ondersteuning is goed. Het goedkoopste pakket van KPN biedt niet bijzonder veel snelheid, maar KPN biedt wel zakelijk glasvezel aan. Daarmee behaal je zeer hoge internetsnelheden.

Ziggo zakelijk internet
In tegenstelling tot KPN biedt Ziggo zakelijk internet via de kabel via glasvezel. In beide gevallen is dat zeer snel. De downloadsnelheid ligt bij Ziggo standaard hoger dan bij KPN. Ziggo zakelijk internet is verkrijgbaar in vier pakketten.

Overstappen zakelijk internet

Heb je al zakelijk internet en zoek je een nieuw contract? Of overweeg je zakelijk internet thuis? Overstappen is heel eenvoudig. Dat kan gewoon online in enkele minuten. Je vult je gegevens in en alles wordt geregeld. Hou er wel rekening mee dat zakelijk internet met andere contracten werkt. Zo heb je niet standaard 14 dagen bedenktijd. Ook kan de opzegtermijn van zakelijk anders zijn. Daar staat wel snel internet tegenover. Ook reken je bij zakelijk internet op uitstekende service. Dus wellicht vind je dat geen probleem. Overweeg je zakelijk internet thuis en wil je vooral goedkoop internet? Dan is een particulier contract waarschijnlijk beter. Je kunt dan ook vaker overstappen om te profiteren van kortingen.