Postcodecheck.

Check en bespaar.

Postcodecheck

Weet jij welk internet op jouw adres beschikbaar is? Doe hier de postcodecheck. Zo zie je direct uit welk internet je kiest. Ook zie je of glasvezel internet bij jou beschikbaar is. Ben je benieuwd? Wij laten je ook zien of het voordeliger kan.

Internet en TV Vergelijken

Check de beschikbare deals op jouw adres.

Check de beste deals.

Author: Ties van Beusekom , internetexpert • Update: 01 Maart 2023

Internet postcodecheck

Internet is internet. Maar dat is niet helemaal waar. Er zijn verschillende manieren waarop internet bij je binnenkomt. Sommige daarvan leveren meer snelheid op. Als je heel snel internet wil kies je bijvoorbeeld voor kabel of glasvezel. Tenminste, als dat kan. Met een postcodecheck zie je dat direct. Al hoef je die check niet te doen. Internet vergelijken via onze vergelijker laat je het ook gelijk zien. Wij tonen je namelijk verschillende internet aanbiedingen. Bij internet vergelijken tonen we alleen aanbiedingen die op jouw adres beschikbaar zijn. Is glasvezel links in onze vergelijker niet beschikbaar? Dan is er op jouw adres nog geen glasvezel mogelijk.

Soorten breedbandinternet

In Nederland heb je ADS, kabel en glasvezel. Dit zijn de drie manieren waarop internet bij je thuis binnenkomt. Dit zijn alle drie vormen van breedbandinternet. We leggen kort uit wat elk van de drie inhoudt.

ADSL
ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. De data van ADSL gaat over je telefoonlijn. Toen die werden gelegd, was er nog geen internet. De snelheid van ADSL is beperkt. Een downloadsnelheid van 50 Mb/s is vrij standaard. Met ADSL loopt dit op tot maximaal 200 Mb/s. De werkelijke snelheid hangt ook af van de afstand tot de wijkcentrale. In principe is ADSL op elk adres beschikbaar.

Kabel
Je kunt ook voor kabel kiezen. Daarmee bedoelen we de televisiekabel. Hierop zijn veel hogere snelheden mogelijk. Vaak neem je dan ook televisie via dezelfde aanbieder af. Net als bij ADSL heb je voor kabelinternet een speciaal modem nodig. Elk adres met televisiekabel heeft ook toegang tot kabelinternet.

Glasvezel
Het snelste internet is meestal glasvezel. Dit is ook nog lang niet overal beschikbaar. Glasvezel wordt aangelegd, speciaal voor internet. Anders dus, dan bij ADSL of kabel. Omdat die laatste twee bijna overal beschikbaar zijn, doe je een postcodecheck vooral voor glasvezel. Zo zie je meteen of glasvezel bij jou al beschikbaar is.

Postcodecheck provider

Doe je glasvezel postcodecheck om te kijken of glasvezel bij jouw beschikbaar is? Of wil je weten welke provider bij jou internet aanbieden? Ook dat zie je meteen met een postcodecheck. Per provider kun je bovendien ook direct zien welke diensten ze aanbieden op jouw adres. Doe de KPN postcodecheck en zie wat KPN op jouw adres levert. Dat geldt ook voor een Ziggo postcodecheck. Je ziet dan direct welke diensten Ziggo levert bij jou. Of dat aantrekkelijk is voor je? Daar kom je alleen achter door te vergelijken. Dan zie je namelijk niet alleen wat beschikbaar is. Je ziet ook direct de prijs en eventuele kortingen. Dan weet je of overstappen voor jou interessant is.

Postcodecheck en prijs vergelijken

Wil je direct een postcodecheck doen? Vul dan je postcode en adres in. Wij tonen je dan direct aanbiedingen voor jouw adres. Zo zie je direct wat daar beschikbaar is. Bijvoorbeeld alleen ADSL of kabel, maar wellicht ook glasvezel. Het voordeel is dat wij dat onafhankelijk doen. Je ziet dus niet alleen aanbiedingen van KPN of Ziggo. Wij laten alle internet aanbiedingen voor jouw adres zien. Daar kun je vervolgens zelf keuzes in maken. Bijvoorbeeld alleen aanbiedingen met een bepaalde snelheid. Vergeet ook niet je mobiele provider in te vullen. Soms levert dat je extra korting op.

Postcodecheck

Overstappen internet

Heb je een glasvezel postcodecheck gedaan? Of krijg je korting bij dezelfde provider als je sim only? Dan wil wellicht overstappen. Via onze vergelijker is dat heel eenvoudig. Je hoeft alleen op het aanbod te klikken. Je kunt dan direct overstappen op de website van de provider. Dat doe je in slechts enkele minuten. Je nieuwe provider regelt dan verder alles. Bijvoorbeeld dat je oude contract wordt opgezegd. Maar pas wanneer je nieuwe abonnement ingaat. Je betaalt dus nooit te veel, maar je komt ook niet zonder internet te zitten.

Waar op te letten bij postcodecheck?

Ga je overstappen? Check dan altijd eerst goed het aanbod. Onder het kopje “meer informatie” hebben we alle info over het aanbod voor je op een rij gezet. De aanbiedingen die je ziet, staan op volgorde van prijs. Het goedkoopste internet op jouw adres staat dus altijd bovenaan. Dat is specifiek voor jouw postcode. Elders in Nederland kan het dus weer anders zijn. We gaan daarbij uit van de prijs per jaar. Soms is het goedkoopste aanbod per maand wel duurder, alleen profiteer je daar van een tijdelijke korting. Dat verrekenen wij met de jaarprijs. Net als eventuele aansluitkosten. Hou ook rekening met de duur van je contract. Is glasvezel nu nog niet beschikbaar? Doe dan over een jaar de glasvezel postcodecheck opnieuw. Wellicht kun je dan wel overstappen.