Welk abonnement past bij mij?

Welk abonnement past bij mij?

Author: Marina Stobbelaar-Vonk , internettexpert • Update: 01 Maart 2023

Wil je overstappen naar een andere provider? Dan is het handig om te weten welk abonnement bij jou past. Je hebt de keuze uit diverse pakketten, zoals alleen internet, internet en bellen, internet en televisie en een compleet alles-in-1-pakket.

Wil je graag overstappen naar een andere internetprovider? Dan is verstandig om eerst uit te zoeken wat voor soort abonnement je wilt. Zo heb je de keuze uit alleen een internetabonnement, een pakket met internet en televisie of een combinatiepakket met internet, televisie en bellen. Wij hebben alle belangrijke punten even voor je op een rijtje gezet.

Overstappen van provider

Bedenk welke diensten je wilt gebruiken

Het is belangrijk om eerst te bedenken waarvoor je de diensten die een provider je aanbiedt, wilt gaan gebruiken.

  • Internet: ga na hoe, met hoeveel mensen, hoeveel apparaten en voor wat je het internet gaat gebruiken. Als dit enkel voor particulier gebruik is, heb je genoeg aan een standaard internetabonnement.
  • Televisie: bedenk of je voldoende hebt aan het basis zenderpakket dat een provider je aanbiedt of dat je nog een extra zenderpakket wilt.
  • Vast bellen: ga na hoe het zit met je belgedrag en of je beperkt of onbeperkt wilt bellen.

Keuze uit diverse pakketten

Als je eenmaal weet van welke diensten je gebruik wilt maken, heb je de keuze uit diverse pakketten. Dit zijn:

  • Alleen internet: alleen een internetabonnement
  • Internet en digitale televisie: hierbij ontvang je internet en een zenderpakket
  • Internet en vast bellen: dit pakket bestaat uit internet en vast thuisbellen
  • Een alles-in-een-pakket: een abonnement met internet, digitale televisie en vast bellen

Doe een postcodecheck

Afhankelijk van je woonplaats heb je de keuze uit een aantal providers. In de Randstad of grote steden zijn vaak meer pakketten beschikbaar dan in een landelijkere regio. Met behulp van onze postcodecheck en de vergelijker zie je direct welke providers een pakket aanbieden in jouw woonplaats. Vaak heb je de keuze uit verschillende internetverbindingen. Dit zijn kabelinternet, ADSL en glasvezel.

Kabelinternet

Bijna alle woningen in ons land zijn aangesloten op het kabelnetwerk. De snelheid van kabelinternet is stabiel en goed. Kabelinternet is alleen mogelijk in combinatie met televisie.

ADSL

De afstand van je adres tot de centrale bepaalt of er een internetabonnement beschikbaar is. Hoe groter de afstand tot de centrale, hoe lager de internetsnelheid. Als je erg ver van een centrale woont dan bestaat er een kans dat er geen internet en digitale televisie via ADSL geleverd kan worden. Die kans is echter erg klein. In bijna alle woonplaatsen is het mogelijk om een abonnement met een ADSL-internetverbinding af te sluiten.

Glasvezel

Het glasvezelnetwerk wordt steeds meer uitgebreid in Nederland. Het is afhankelijk van je woonplaats of je gebruik kunt maken van internet via glasvezel. Met glasvezelinternet kan een zeer hoge internetsnelheid gerealiseerd worden.

Benieuwd naar de verschillende pakketten? Vul in de vergelijker dan je postcode en huisnummer in. Vervolgens krijg je direct een overzicht van beschikbare, voordelige pakketten in jouw woonplaats.