Vanaf 2 maart 2020 kunnen huishoudens in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven kiezen voor razendsnel glasvezelinternet van 1 Gigabit per seconde. KPN streeft ernaar in 2021 alle huishoudens die zijn aangesloten op glasvezel deze internetsnelheid te kunnen leveren.

Hoe snel is 1Gb/s?

Met een internetsnelheid van 1 Gigabit per seconde kun je razendsnel internetten. Een Gigabit staat gelijk aan 1000 Megabit. Ter vergelijking: de meeste huishoudens hebben op dit moment een internetsnelheid tot 100 Megabit per seconde. Je kunt met 1Gb/s dus tien keer zo snel bestanden downloaden dan met de huidige internetsnelheid. De maximale uploadsnelheid blijft in eerste instantie 500Mb/s, maar moet aan het einde van dit jaar ook snelheden van 1Gb/s gaan bereiken. Je kunt dan even snel bestanden up- als downloaden.

Waarom kiezen voor 1Gb?

Glasvezelinternet heeft een aantal voordelen ten opzichte van DSL en kabelinternet. Zo biedt het glasvezelnetwerk van KPN een snelle, stabiele en betrouwbare internetverbinding. Het maakt bij glasvezel niet uit hoeveel personen er tegelijk gebruikmaken van de internetverbinding. Iedereen kan bijvoorbeeld tegelijkertijd een film kijken op de televisie, een tablet of via de smartphone zonder dat dit invloed heeft op de internetsnelheid. Door te kiezen voor 1Gb-internet weet je dus zeker dat je supersnel kunt internetten op meerdere devices tegelijk.

Glasvezelinternet bij KPN afsluiten

Op dit moment is de snelste internetverbinding bij KPN glasvezelinternet van 500Mb/s. Dit internetabonnement zonder extra diensten kost 55 euro per maand. Het is nog niet bekend wat het gaat kosten om deze snelheid te upgraden naar 1Gb/s. Naar verwachting zal KPN de prijzen van 1 Gigabit-internet in februari bekendmaken. Je kunt nu alvast met de postcodecheck ontdekken of glasvezelinternet van KPN op jouw adres beschikbaar is.